Forkortelse PFAS betydning

Forkortelse PFAS betydning

PFAS

=

Per- og polyFluorAlkyl Substances

Forkortelse for Per- og polyFluorAlkyl Substances

annonce

PFAS er stoffer vi helst ikke vil have i produkter der anvendes i hjemmet, men som desværre er blevet brugt i mange tilfælde gennem årerne. Det er giftige stoffer der kan være med til at påvirke den menneskelige krop negativt.

Forkortelsen PFAS betyder Per- og polyFluorAlkyl Substances og består af kulstofkæder hydrogenatomer er udskifter med fluoratomer. Det er blandt andet et stof der kan findes i vejrbestandigt udendørs tøj (vintersko og flyverdragter), overfladebehandlende midler (maling, voks og mekanikolie) og stegepander.

I dag er der strammere lovgivning på området, hvilket betyder at du kan være mere sikker på at de produkter du køber og bruger ikke indeholder PFAS. Hvis du gerne vil være helt sikker, så sørg for at læse produkter beskrivelsen grundigt eller benyt dig af sider som denne, der har kategoriseret stegepander uden PFAS.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.

Skriv en kommentar