Forkortelse m.f. betydning

Forkortelse m.fl. betydning

m.fl.

=

med flere

Forkortelse for med flere

annonce

Denne forkortelse minder meget om forkortelsen for med mere, men bruges i stedet for om navne for personer, ting og brand m.m.

Med flere er også en hyppigt brugt forkortelse, og det kan være en meget effektiv forkortelse, da den bruges til at forkorte en liste der i princippet kan være flere hundrede eller tusinde punkter lang.

Forkortelsen ses skrevet på mange måder, blandt andet m.f. / mf. / mfl. men den korrekte forkortelse er altså m.fl. – m forkorter med og fl forkorter flere.

Denne definition er lavet i samarbejde med https://lommeregner.org en hjemmeside du kan bruge til at udregne hvad som helst, så længe du ved hvordan du skal gøre. Men du kan også lære om at regne procent, gennemsnit og at regne med tallet Pi.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.