Forkortelse CSR betydning

Forkortelse CSR betydning

CSR

=

Corporate Social Responsibility

Forkortelse for Corporate Social Responsibility

annonce

CSR er i løbet af de seneste 10 år blevet et vigtigere og vigtigere begreb blandt virksomheder, da det er noget forbrugere i større grad har lagt vægt på når de skal vælge produkter og services på tværs af brancher.

Nu er der blevet indført noget nyt der hedder ESG, som dækker bredere og det er samtidig et krav for børnoterede virksomheder at de skal fremlægge ESG rapporter i forbindelse med deres regnskaber. ESG omfatter CSR, men også en lang række andre ting.

Hvad er CSR?

Det er et begreb der dækker over de ting og tiltag en virksomhed gør og har i forhold til de sociale aspekter i samfundet og overfor deres medarbejdere. Det dækker blandt andet over:

  • Minimumslønninger
  • Gode arbejdsvilkår
  • Støtte til lokalsamfundet
  • Sympati for minoritetgrupper
  • Menneskerettigheder mm.

Der er en lang række ting en virksomhed kan gøre for at forbedre deres CSR – Corporate Social Responsibility, altså hvordan de som virksomhed kan være med til at tage et socialt ansvar for deres medarbejdere, leverandører og samfundet.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.

Skriv en kommentar