Forkortelse ESG betydning

Forkortelse ESG betydning

ESG

=

Environmental Social Governance

Forkortelse for Environmental Social Governance

annonce

ESG er et relativt nyt begreb der er kommet på banen, og det gør sig særligt gældende for større børsnoterede virksomheder, der skal fremlægge en ESG rapport i forbindelse med deres årsregnskab.

Hvad er ESG?

ESG står for Environmental Social Governance og er i virkeligheden et andet begreb for det vi er vant til at kalde bæredygtighed.

En ESG rapport er en rapport hvor en virksomhed opgør hvad de gør for at tage stilling til de miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forventninger mange forbrugere har til en virksomhed de skal købe deres produkter fra.

Det er med til at skabe mere gennemsigtighed og skal gøre det nemmere at se hvad en virksomhed rent faktisk gør for at være bæredygtige.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.

Skriv en kommentar