Forkortelse LG betydning

Forkortelse LG betydning

LG

=

Lucky-Goldstar

Forkortelse for Lucky-Goldstar

annonce

Det er et brand der laver blandt vaskemaskiner og mobiltelefoner, sammen med andet elektronik og operere også i mange andre brancher. Oprindeligt står det for Lucky Goldstar, fordi det for mange år siden var en sammenlægning af to virksomheder, hvor den ene havde Lucky i navnet og den anden hed Goldstar.

I mange år har deres slogan været Life’s good, hvor mange tror at det er grunden til at virksomheden hedder LG, men det er det ikke. Det er blot en tilfældighed at deres slogan har de samme initialer som deres logo og navn.

Du kan blive klogere på LG’s vaskemaskiner her, hvor du får et overblik over deres nuværende vaskemaskiner på markedet.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.