Forkortelse DR betydning

Forkortelse DR betydning

DR

=

Danmarks Radio

Forkortelse for Danmarks Radio

annonce

DR med store bogstaver er i Danmark en forkortelse for Danmarks Radio, altså dem der levere DR-kanalerne og radiokanaler som P1, P3 og P4.

DR kan også være en forkortelse for doktor og i marketing verden bruger man det som en forkortelse på engelsk, der er et udtryk for styrken af et givent domæne/hjemmeside. I marketing stor DR (også med store bogstaver) for Domain Rating, men det er en meget branchespecifik forkortelse.

En højere Domain Rating opnås gennem linkbuilding, og det er noget du kan gøre selv med viden fra en bog el. artikler om emner på internettet, men i mange tilfælde får du de bedste resultater med professionel hjælp.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.