Forkortelse ekskl. betydning

Forkortelse ekskl. betydning

ekskl.

=

eksklusiv

Forkortelse for eksklusiv

annonce

Ekskl. er en meget brugt forkortelse i Danmark, især indenfor prisangivning og regnskab, hvor man bruge forkortelsen til at angive om et beløb er eksklusiv moms, altså uden moms indregnet.

Selvom forkortelsen bliver brugt meget, så er den ikke rigtig meget kortere end det egentlige ord. Forkortelsen er fem bogstaver, mens ordet er 9 bogstaver langt, men det er netop fordi at den bruges meget at man har lavet en forkortelse alligevel.

Definitionen er lavet med støtte fra en hjemmeside hvor du kan leje Soundboks til Jellinge Festival og andre festivaller til en rigtig god pris der ikke er ekskl. moms, men helt uden depositum.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.