Forkortelse EU betydning

Forkortelse EU betydning

EU

=

European Union (Europæiske Union)

Forkortelse for European Union (Europæiske Union)

annonce

EU er en forkortelse for den Europæiske Union – på dansk. Det er et fælleskab af mange af de europæiske lande der sikre at vi blandt har nemmere ved at handle og færdes på tværs af landegrænser i EU.

Det er både et geografisk område bestående af medlemslandende, men det er også en institution der består af mange instanser, som også arbejder på at sikre borgernes rettigheder på tværs af landende.

Blandet andet kan EU være med til at stille nogle krav til energimærkning på produkter osv.

Dette er lavet i samarbejde med https://billig-opvaskemaskine.dk/ hvor du finder energivenlige opvaskemaskiner til en god pris.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.