Forkortelse CO2 betydning

Forkortelse CO2 betydning

CO2

=

Carbondioxid (kuldioxid)

Forkortelse for Carbondioxid (kuldioxid)

annonce

CO2 er en betegnelse for carbondioxid el. kuldioxid på dansk. CO2 er dem kemiske forkortelse for dette, og angiver at CO2 består af et kulstofatom og to oxygen atomer.

Hvad er CO2?

CO2 er en naturlig del af den luft vi alle indånder og udånder, og mange træer og planter lever også af CO2. Derfor er CO2 i sig selv ikke farligt for hverken dyr eller mennesker.

Men som med så meget andet, så kan det skabe problemer for atmosfæren hvis der er for meget CO2 i luften. CO2 er også en såkaldt drivhusgas og bidrager til drivhuseffekten, der er en betegnelse for at varmen ikke kan slippe væk fra jorden igen, på grund af det lag af CO2 der ligger rundt om jorden – altså giver det en drivhuseffekt.

I faktiske drivhuse er det dog ikke et problem, da drivhusplanter trives ved varme forhold, men det kan du læse mere om på siden Altomdrivhuse.dk.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.

Skriv en kommentar