Forkortelse obs/OBS betydning

Forkortelse obs/OBS betydning

obs/OBS

=

vær opmærksom på (observer)

Forkortelse for vær opmærksom på (observer)

annonce

OBS el. obs kan skrives både med stort og småt. Ofte ser man det skrevet med store bogstaver efterfulgt af et udråbstegn, således: OBS!

Oprindeligt er det en forkortelse af ordet observer, men i dag vil man definere forkortelsen som ‘vær opmærksom på’.

En ting du også skal være opmærksom på, er dine medarbejdere. Er du leder eller sidder i HR, så husk at sørge for en medarbejdergave ved fødselsdage, jubilæer el. når det er jul.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.

Skriv en kommentar