Forkortelse ifm. betydning

Forkortelse ifm. betydning

ifm.

=

i forbindelse med

Forkortelse for i forbindelse med

annonce

De tre ord “i forbindelse med” bliver ofte brugt i det skrevne sprog, hvad end der er tale om længere tekster som bøger og rapporter el. korte beskeder som SMS’er og chatbeskeder.

På grund af dets hyppige brug, så er forkortelsen rigtig meget brugt alle de steder hvor man skal skrive “i forbindelse med”. I stedet for at skulle skrive 17 tegn, skal man nemlig kun skrive 4 tegn: “ifm.”

Forkortelsen for i forbindelse med er dermed også en af de mere tids- og pladsbesparende forkortelser vi har i det danske sprog.

Hvad betyder ifbm. forkortelsen?

Nogle tror fejlagtigt at forkortelsen for “i forbindelse med” også kan skrives ifbm. men det er ikke en korrekt forkortelse. Ifbm. kunne godt se ud som forkortelsen for “i forb. med”, men det ‘b’ der er i forkortelsen har ikke noget at gøre der.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.

Skriv en kommentar