Forkortelse UV betydning

Forkortelse UV betydning

UV

=

Ultra Violet

Forkortelse for Ultra Violet

annonce

UV er en meget udbredt forkortelse, da den er en del af den daglige vejrprognose. Det er en betegnelse for hvor meget varme el. hvor kraftige solens stråling er, og UV-indekset giver et tal på det.

Det tal kan fortælle hvor højt det ultraviolette lys rammer på en skala, og dermed om det er farligt at opholde sig i solen i længere tid.

Er UV-indekset over 3, så skal man passe på og bruge solcreme. Det er særligt i ansigtet at du skal bruge solcreme, og grunden til det er ekstra vigtigt med solcreme til ansigtet, er at huden er mere sart og overfølsom overfor solens varme.


Se også disse forkortelser


Mere om forkortelser - fork.

Forkortelser bruges mest på tekst. Det kan bruges i alle former for tekster, herunder bøger (skøn og faglitteratur), noveller, breve, SMS'er, chatbeskeder, e-mails osv.

Hvad er en forkortelse?

Definitionen på en forkortelse er en et ord el. en række af ord der ikke skrives i sin fulde længde, men i stedet med en begrænset række bogstaver, store el. små, og nogle gange opdelt af punktummer.

Forkortelser - store eller små bogstaver?

De fleste forkortelser der er en forkortelse af almindelige ord el. en række ord forkortes med små bogstavet, netop fordi der er tale om almindelige ord. Du kunne eksempelvis være forkortelsen for og så videre der forkortes med små bogstaver osv.

Undtagelsen sker ofte når en forkortelse er en forkortelse for et navn på en organisation el et sted. Et eksempel på dette kunne være WHO med store bogstaver der er en forkortelse for World Health Organisation. Skriver man en forkortelse efter et punktum i en sætning el. som starten på et afsnit, skal det første bogstav i forkortelsen selvfølgelig skrives med store bogstaver.

Punktum i og efter en forkortelse

De fleste forkortelser af ord indeholder punktummer, men der er også undtagelser. Mange forkortelser slutte med et punktum netop for at indikere at det er en forkortelse og den slutte ved punktummet. Nogle forkortelser indeholder også punktum i mellem bogstaverne i forkortelsen.

Der findes og en del forkortelser helt uden punktum, herunder forkortelser på navne på organisationer og forkortelser for måleenheder som mm og cm.